Advertentie
Ondermaanse dwaaltuin

Ondermaanse dwaaltuin

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 1 Recensies 0
Literatuur & Romans Top25's 1   Topics 0
Christophe Schollaert (°1971, Gent) studeerde als benedictijn van de abdij Affligem een tijdlang filosofie en theologie in Tilburg. Na zijn uittrede uit het klooster (in 1995) ging hij Germaanse talen studeren in Gent. Sinds 2001 is hij als lesgever werkzaam in het onderwijs, hoofdzakelijk in het volwassenenonderwijs. Zijn voornaamste interesses zijn poëzie, religie, klassieke muziek, schilderkunst en film.

Over zijn grote liefde voor de poëzie schrijft hijzelf: “Tijdens mijn middelbareschooltijd - ik zal een jaar of zeventien geweest zijn - voelde ik op een dag een onverklaarbare maar onweerstaanbare aandrang om mij in versvorm uit te drukken. Sindsdien ben ik eigenlijk onophoudelijk - maar wel met lange tussenpozen! - gedichten blijven schrijven.”

De erkenning liet niet lang op zich wachten. Al snel werden enkele van zijn gedichten in wedstrijden bekroond. De poëzie van Christophe Schollaert wordt gekenmerkt door een diep religieus besef en een volmaakte beheersing van de vorm.
Genre
Poëzie
Poezie
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Yanga
Laatste editie
03 juni 2020
ISBN
9789463989787
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic