Advertentie

Oorlogsvrede

7

Gelezen 6 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 1   Topics 0

Remco Vanroeslare, fotograaf van professie, is de vijftig al gepasseerd als zijn moeder het stilzwijgen verbreekt over een onderduiker in het huis in de polder onder de rook van Amsterdam waar ze opgroeide. Het is een even onthutsende als met schaamte omgeven oorlogsgeschiedenis over een jonge onderduiker die zijn handen niet kan thuishouden bij de hem omringende vrouwen. Met verstrekkende gevolgen. Remco, zelf een kind van de jaren zestig en zeventig, realiseert zich dat zijn leven onder het dwingende motto liefde & vrede feitelijk doordrenkt is van de oorlog. De confessies van zijn moeder voeren hem naar Canada en de VS, op zoek naar een onbekende Joodse vrouw en haar zoon.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
De Arbeiderspers
Eerste editie
14 mei 2019
Laatste editie
14 mei 2019
ISBN
9789029539951 , 9789029539968
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

Bad vol nostalgie

door: Guy Doms

Hij is erg vertrouwd met het schrijven van non-fictie. Dit keer echter maakt hij zijn debuut als romancier, met een extraordinaire titel. Jeroen Wielaert (1956) vindt een woord uit, waarin overduidelijk de schijnbare tegenstrijdigheid tussen oorlog en vrede weerklinkt. Daarom heet het boek ...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Oorlogsvrede

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken