Advertentie

Op vleugels van verlangen

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Nefrytatanen is de jonge gemalin van koning Amenemhet en medeheerseres over het welvarende en vredelievende land Tamera. Haar oogverblindende schoonheid en de hartstochtelijke liefde die ze voor haar echtgenoot koestert zijn grenzeloos. Zij regeert met milde doch bekwame hand en haar onderdanen verafgoden haar.
Dan steken kwade geruchten de kop op. Heersers van omliggende landen hebben lange tijd knarsetandend van ingehouden woede en bittere afgunst de rijkdom en de voorspoed van Tamera zien groeien en bloeien. Ze nemen zich plechtig voor de macht en het geluk van het jonge koningspaar te breken. De oogsten worden vernield, spionnen worden ingezet.
Duistere intriges en verraderlijke samenzweringen bedreigen het leven aan het hof. Verbeten vijanden zaaien met gulle hand het zaad der tweedracht tussen Nefrytatanen en Amenemhet. Rust en sereniteit maken plaats voor angst en achterdocht. Dan besluit koningin Nefrytatanen tot een wanhoopsdaad. Om de liefde tussen haar en haar echtgenoot te beschermen en haar jaloezie te beteugelen bidt ze de goden om hulp. Vier dagen en nachten laat ze zich opsluiten in een zwarte, marmeren sarcofaag in een tempel. Dit levensgevaarlijke ritueel kan slechts op twee manieren eindigen: Nefrytatanens gebeden worden door de goden verhoord en zij roepen haar uit tot 'gevleugelde prinses' óf waanzin zal haar tot de laatste dag van haar leven achtervolgen...
Deze roman, die zich afspeelt in het oude Egypte, waar de zon werd verafgood en passie de nachten regeerde is een prachtig en meeslepend epos over grenzeloze liefde, verboden hartstocht, lage intriges en hachelijke avonturen.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
312
Uitgeverij
PUBLIBOEK
ISBN
9065130381
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic