Orewoet
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 12 4 17 3 12 2 2 1 0
NRC:
Humo:

Orewoet

43

Gelezen 44 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 34 Favoriet 4 Recensies 14
Literatuur & Romans Artikelen 4 Newsroom 3 Lijsten 4 Spots 2   Topics 0   Leesclub

Het is het voorjaar van 1971. Kunstenaar Lucas Brandmeester verovert het hart van de mooie May maar verdwijnt daarna uit het publieke leven. Zijn afwezigheid drijft May tot wanhoop. Zijn beste vriend ruikt echter de kans om eindelijk uit Lucas' schaduw te stappen.

Het is het voorjaar van 2002. Op de begrafenis van Lucas Brandmeester ontdekt zijn zestienjarige zoon dat Lucas zijn vader was. In zijn pogingen meer te weten te komen moet hij droombeelden aan de kant schuiven en het gestuntel van ouders onder ogen zien.

In Orewoet vertellen een alleenstaande moeder, een teruggetrokken puber en een rasopportunist over hun afwezige geliefde, vader, vriend. Ze proberen de wereld naar hun hand te zetten, maar controle en beheersing leggen het af tegen het soort verlangen dat je binnenstebuiten keert. Orewoet is een indrukwekkende roman over de vloeibare scheidslijn tussen begeerte en waanzin.

Emy Koopman (1985) is schrijver, onderzoeksjournalist en gepromoveerd literatuurwetenschapper. Zij publiceerde onder andere in De Groene Amsterdammer, Het Liegend Konijn en op De Correspondent. Daarnaast is zij vaste redacteur bij Hard//hoofd. Orewoet is haar debuutroman.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
280
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
13 september 2016
Laatste editie
13 september 2016
ISBN
9789044628630 , 9789044630831


Boekinformatie wijzigen


Recensies (14)

Keuze van de redactie

Liefde grenzend aan waanzin

door: Mirjam Burger 1 like

Met de intrigerende titel Orewoet zet Emy Koopman (1985, Groningen) een debuutroman neer die haar ambitie om psychologie en literatuur te laten samenkomen prachtig reflecteert. Drie perspectieven, drie onmogelijke liefdes. Drie personen zoekend naar identiteit, al dan niet opgehangen aan een andere...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Orewoet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.