Phineas' feest
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 29 4 72 3 37 2 6 1 1

Phineas' feest

145

Gelezen 158 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 211 Favoriet 7 Recensies 21
Literatuur & Romans Artikelen 9 Newsroom 3 Lijsten 1 Spots 5   Topics 0

Johannes is het zwarte schaap van de familie Ouwenaer. Met zijn grillige gedrag ontregelt hij het leven van zijn ouders en zussen. Als dan eindelijk die laatste druppel de emmer doet overlopen valt het gezin definitief uit elkaar. Vader Hilmar kiest voor een kluizenaarsbestaan, moeder Tanneke zakt weg in een depressie, Adelien stort zich op de wetenschap van het brein en Lea sticht een gezin dat almaar groter wordt. Johannes zelf lijkt van de aardbodem verdwenen. Tot hij na twintig jaar opduikt, vast van plan zijn opwachting te maken op het kraamfeest van zijn neefje Phineas. Het ophanden zijnde weerzien zet ieders zekerheden opnieuw op losse schroeven. Zou het mogelijk zijn nader tot elkaar te komen, of zijn de breuklijnen onherstelbaar?

Phineas’ feest van Sophie Tak is een sprankelend debuut waarin de ontwrichtende gevolgen van geestesziekte op ingenieuze wijze invoelbaar worden gemaakt.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
15 april 2020
Laatste editie
26 mei 2020
ISBN
9789026348044 , 9789026348051


Boekinformatie wijzigen


Recensies (21)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Geestesziekte respectvol gefileerd

door: Marvin O. 3 likes ebook

Eenentwintig jaar zijn er verlopen sinds Hilmar Ouwenaer zijn gezin in de steek liet. Destijds stelde hij zijn vrouw Tamarinde (Tanneke) voor de keuze: zijn zoon Johannes eruit, of hij eruit. Het werd uiteindelijk allebei. Tanneke bleef achter met dochters Adelien en Lea. Sindsdien hoorden ze van...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Phineas' feest

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken