Advertentie
Pizzamaffia

Pizzamaffia

29
Gelezen 44 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 17 Favoriet 5 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en een leven met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en moet Brahim de leiding over het restaurant op zich nemen.

Niet veel later start oom Faris samen met Haas een eigen hippe pizzeria in de buurt. Dit is het begin van een pizza-oorlog die met de allergekste middelen wordt uitgevochten en waarbij zelfs junks en een buikdanseres worden ingezet. Brahim raakt verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families. School, goede vrienden en zelfs Alice verdwijnen naar de achtergrond. Langzaamaan wordt het Brahim duidelijk dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld.

Pizzamaffia is een roman over de zin en onzin van oorlogvoeren, over familie-eer en trots, geschreven in de snelle, eerlijke en tegelijk poëtische stijl waar Boudou's werk om bekend staat.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Moon
Laatste editie
13 september 2019
ISBN
9789048808816 , 9789048808823 , 9789048800421 , 9789048803606 , ...
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Oorlog in pizzaland

door: Marjan Fortuin 1 like
De omslag van het boek is in de traditionele Italiaanse kleuren, overwegend rood en groen. Erop afgebeeld staat een gedeelte van een scooter, ook traditioneel in de pizzawereld. Het boek begint met een menukaart met daarop de diverse personen die in het boek voorkomen met hun al kenmerken en...

Recensie Pizzamaffia

door: 78nl 1 like
Ondanks dat het boek geschreven is voor jongeren, vond ik het erg leuk. Het is vlot en streetwise geschreven. Het toont een jongen die zich volwassen toont en alles doet om de familie-eer hoog te houden. Maar tegelijkertijd is het nog een jochie met een klein hartje dat niks liever wil dan bij zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook