Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Pogingen iets van het leven te maken
  Lees een fragment   Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 905 4 1208 3 561 2 87 1 35

Pogingen iets van het leven te maken

Rank 743 Gelezen 3942 Aan het lezen 89 Wil ik lezen 805 Favoriet 252 Recensies 98
Literatuur & Romans Artikelen 29 Newsroom 10 Lijsten 18 Spots 20 Hebban 1000 87   Topics 0

Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde?

In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage...

De pers over Pogingen iets van het leven te maken

'Hendrik Groen is een ontroerende held.' Trouw

'Geestig, tragisch en soms aangrijpend.' Het Parool

'Op het omslag wordt beloofd dat het nog moeilijk zal zijn om afscheid te nemen van dit charmante personage. En zo ervaar ik het precies.' Boekhandel Jaspers

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Populaire fiction algemeen
Serie
Dagboek van Hendrik Groen (1)
Aantal pagina’s

1 keer bewerkt, laatste bewerking door IngeGerlo
Rapporteer deze bijdrage

Recensies (98)

Keuze van de redactie
Lindy (Hebban Crew) Hebban Crew

Vermakelijke en ontroerende avonturen van een mysterieuze schrijver

door: Lindy (Hebban Crew) 13 reacties 2 likes

Oud is hip. In de boekenwereld én daarbuiten. Na de droogkomische avonturen van de honderdjarige man volgt nu het boek Pogingen iets van het leven te maken – Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 ¼ jaar. Ook deze bejaarde weet zijn leven avontuurlijk te houden, al is het dan binnen de muren van...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Pogingen iets van het leven te maken

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken