Advertentie
Portugal! Portugal! Portugal!

Portugal! Portugal! Portugal!

7
Gelezen 7 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie   Topics 0

Portugal is een geliefde vakantiebestemming: strand, bergen en levendige steden. Een modern, Europees land met snelwegen en wifi. Maar wie even graaft, vindt onder de oppervlakte de spannende, persoonlijke verhalen. Over wat binnen een mensenleven kan veranderen. Over de strijd van vroeger, die soms weer opspeelt in de betrekkelijke rust van nu. Journalist en Portugal-liefhebber Lieke Noorman bezocht het land dertig jaar geleden voor het eerst, en bleef er komen. Nu gaat ze terug naar de mensen die ze toen leerde kennen, in de fadolokalen van Lissabon, of diep in het binnenland. Maar bovenal ontmoet zij voor haar nieuwe mensen: de mannen van de stokvisvaart; de grootgrondbezitters en landarbeiders die na de revolutie van 1974 vochten om de zuidelijke provincie Alentejo; de nostalgici in het geboortedorp van de vroegere dictator Salazar; de bedevaartgangers in Fátima; de studenten in Coimbra, twintigers in een stad met een lange en bewogen geschiedenis.

Portugal! Portugal! Portugal! is een boek vol nostalgie en levenslust, met herinneringen aan goede en niet zo goede oude tijden, dat steeds weer uitkomt bij het Portugal van nu. 

Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Laatste editie
12 juni 2019
ISBN
9789038804989 , 9789038805016
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Evy De Brabander Hebban Recensent

Een intiem portret van Portugal

door Evy De Brabander op 24-07-2019

Als Portugal voor het lezen van dit boek nog niet je volgende favoriete vakantiebestemming was, dan is dat bij deze veranderd. Lieke Noorman schetst een portret dat het land alle eer aandoet, zonder daarbij de pijnlijke zaken uit het verleden te negeren. Integendeel, deze worden met een open blik benaderd en dragen alleen maar bij aan het realistische beeld dat zo gecreëerd wordt. ...


Lezersrecensies (1)

Intiem portret

door: Stef Smulders 1 like
Geschreven in een heerlijk ontspannen stijl die een intieme sfeer creëert. Leuk beschreven ontmoetingen met een grote variëteit aan Portugezen. Bijna ongemerkt leer je ook nog eea over de geschiedenis van het land. Na de meesterlijke sfeerbeschrijving van de stad in het laatste hoofdstuk kun je...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook