Advertentie

Prediker van het Koninkrijk der hemelen

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
De hervormd-gereformeerde dr. Izaäk Boot viel niet in een hokje te plaatsen. Enerzijds was hij klassiek gereformeerd en gehecht aan de traditionele liturgie. Tegelijk had hij door zijn onafhankelijkheid oog voor bijzondere aspecten van de Bijbel, zoals dierenwelzijn. Dat maakte hem, in combinatie met zijn brede tekstkeuze, tot een predikant met unieke trekken. Katholiek en origineel.
Hoewel de studeerkamer hem lief was, had hij tevens belangstelling voor de wereld om hem heen. Ook was niets menselijks hem vreemd. Wie was deze gepromoveerde predikant, die negen talen beheerste en toch de taal van de gewone mens sprak? Wat bracht hem ertoe dominee te worden? Hoe ervoer hij zijn ambtelijke loopbaan?
Deze biografie geeft een beeld van een man die velen raakte door zijn prediking, maar zelden iets van zijn eigen innerlijk blootgaf. Tegelijk met de publicatie van dit boek verschijnt de website www.hetkoninkrijkderhemelen.nl, waarop zo'n 550 preken van Boot zijn te beluisteren en te downloaden.

De auteur, drs. C. Hoogendoorn (1943), van oorsprong informaticus, was jarenlang bestuurder in de gezondheidszorg. Daarnaast was hij actief in kerkenwerk. Vanaf 1970 leerde hij dr. Boot kennen als prediker. Dat inspireerde hem tot het realiseren van deze biografie en een website met preken van Boot.
+


Genre
Literaire non-fictie
Waargebeurde verhalen
Aantal pagina’s
296
Uitgeverij
Erdee Media Groep – Uitgeverij de Banier
Eerste editie
18 februari 2021
Laatste editie
18 februari 2021
ISBN
9789087185138


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Prediker van het Koninkrijk der hemelen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken