Advertentie

Prikken in perspectief

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
n gesprekken over vaccinatie wordt vaak een beroep gedaan op de tekst: 'een iegelijk zij in zijn eigen gemoed ten volle verzekerd' (Rom. 14:5). Maar is dat wel terecht? Gaat het inderdaad om een middelmatige zaak of is er meer aan de hand? Is vaccineren strijdig met Gods voorzienigheid of een middel uit Zijn hand waar we dankbaar gebruik van mogen maken?

Het is niet voor het eerst dat er over deze vragen is nagedacht. Vanaf het begin is de vaccinatievraag door Bijbelgetrouwe christenen verschillend beantwoord. Deze uitgave wil laten zien wat de historische en theologische achtergrond is van de diverse overwegingen ten aanzien van vaccinatie.

Met de uitbraak van het coronavirus, begin 2020, is de vaccinatievraag voor iedereen weer actueel. De achtergronden en verdieping die in deze studie worden aangereikt willen bijdragen aan het maken van een weloverwogen keuze.

De auteur studeerde theologie en religiewetenschappen aan het Hersteld Hervormd Seminarie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vanwege een aangeboren hart- en nierafwijking is hij zeer betrokken op medisch-ethische vraagstukken.
+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
120
Uitgeverij
Erdee Media Groep – Uitgeverij de Banier
Eerste editie
01 mei 2021
Laatste editie
01 mei 2021
ISBN
9789087185237


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Prikken in perspectief

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.