Rammelaars en rinkelbellen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Rammelaars en rinkelbellen

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Rammelaars komen in alle perioden en over de hele wereld voor, variërend van eenvoudig kinderspeelgoed van gebakken klei tot kleine kunstwerkjes van de hoogste edelsmeedkunst. Heinz Keijser (1911-1988) bezat een van de grootste particuliere verzamelingen op dit gebied. 'Rammelaars en rinkelbellen' beschrijft de zestig mooiste en meest bijzondere exemplaren uitvoerig.

Het fraai vormgegeven boek begint met het bewogen leven van Heinz Keijser zelf: Jood, marxist, vluchteling, onderduiker, theaterman, vriend van bekende kunstenaars en verzamelaar. In een tiental essays van bekende specialisten komen vervolgens de kunst- en cultuurhistorische ontwikkelingen en de veelzijdige (zelfs magische) aspecten van de rammelaar aan bod. Zij leiden de lezer langs vierduizend jaar rammelaars, kinderportretten met rammelaars, en hun relatie met pedagogische en sociale ontwikkelingen.

‘Over zilveren rammelaars is al vaker geschreven, maar er was nog geen boek dat ingaat op het gebruik van rammelaars door de tijd en culturen heen. Het boek over de Collectie Keijser schenkt eindelijk aandacht aan de universele aspecten ervan.’ – Alexander Pechtold

‘Het is een collectie die wat betreft kwaliteit, vormenvariaties en chronologie (17de t/m 20ste eeuw) haar gelijke niet kent. Ook de brede, volkenkundige inslag is van groot belang. Er bestaan geen vergelijkbare verzamelingen met zo’n breed beeld van een internationaal fenomeen.’ – Gemke Jager, oud-directeur Nederlands Zilvermuseum
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
Aantal pagina’s
184
Uitgeverij
Walburg Pers B.V., Uitgeverij
Eerste editie
16 december 2021
Laatste editie
16 december 2021
ISBN
9789462497214 , 9789462497221


Boekinformatie wijzigenReacties op: Rammelaars en rinkelbellen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken