Advertentie

Randfiguren

0

Rank 5221 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 1 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Randfiguren:

In de eeuwenoude Engelenborg, aan de voet van de Waddenzee, vestigt zich een zorginstelling voor afgegleden jongeren. Het tij is gunstig: in de tijd van paarse kabinetten en melkertbanen reiken de bomen tot in de hemel. Voor gedrag dat afwijkt van de standaard bestaan pasklare rugzakjes.

De rol van ‘borggravin’ ligt de ambitieuze directrice uitstekend, maar met haar clientèle heeft ze minder affiniteit. Hierdoor krijgen de borgbewoners misschien iets te veel vrijheid.

De scheidslijn tussen cliënten en zorgverleners is dun. En dan liggen er in het laatste jaar van de eeuw ook nog externe dreigingen op de loer, zoals de angst voor een millenniumbug , vermeende schade aan de Groninger bodem als gevolg van aardgaswinning en een grillige oehoe die zich ophoudt in de ontembare ruigte van het Wad.

‘“Randfiguren” is, in één woord samengevat: Magistraal.’ Cecile Koops

Nienhuis’ Groningstalige debuut uit 2020 werd genomineerd voor Beste Groninger Boek

Ingeborg Nienhuis:

Ingeborg (Groningen, 1981) studeerde Nederlands en journalistiek en schrijft creatieve en zakelijke teksten in het Nederlands en het Gronings. Haar verhalen verschenen in literaire streektaaltijdschriften als Roet, Krödde, Oader en Toal & Taiken en in Nederlandstalige bundels.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
361
Uitgeverij
Ambilicious LLP
Eerste editie
14 juni 2021
Laatste editie
14 juni 2021
ISBN
9789493210639


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Randfiguren

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken