Advertentie
Raven en kraaien, eksters en gaaien

Raven en kraaien, eksters en gaaien

0
Rank 5859 Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Onder de kraaiachtigen spreken raven altijd al tot de verbeelding. In vele culturen hebben ze een mythische status. Ook de andere leden van de familie kraai spelen een grote rol in het volksgeloof. Kraaien, eksters en gaaien zijn alomtegenwoordig.De rol die ze toebedeeld kregen wordt belicht vanuit diverse invalshoeken: volksgeloof, magie, legendes, sprookjes, mythen, jacht en naamgeving. Tegelijkertijd gaat er aandacht naar de intelligentie van deze vogels en de nieuwe inzichten in dit verband.De auteur haalde zijn inspiratie uit oude boeken. De gepubliceerde houtsneden dateren uit de vijftiende en zestiende eeuw.
Johan Boussauw (1953) genoot een opleiding tot grafisch kunstenaar aan het Hoger St-Lukasinstituut in Gent, waar hij oude druktechnieken zoals steendruk, etsen en houtsnede leerde. Eerder verschenen ‘Vogels in volksgeloof, magie en mythologie’ (2005) en ‘De wonderlycke historie van kikkers, padden en salamanders’(2015).

Aantal pagina’s
182
Uitgeverij
Bitbook
Laatste editie
21 november 2019
ISBN
9789082985672
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic