Advertentie

Recht uit het hart

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Een eerlijk, ingrijpend en optimistisch verhaal van een gezin met een chronisch ziek kind

Is jouw kind chronisch ziek, of ben je zwanger van een kind dat geboren wordt met een chronische ziekte, dan komt er heel wat op je af. Dit boek geeft een eerlijk en openhartig beeld van een gezin met een kind dat een ernstige hartafwijking heeft.

OVER DE AUTEUR
Arie en Astrid Liefhebber vertellen je in dit boek hun ervaringen over de afwegingen en keuzes die ze zowel voor als na de geboorte moesten maken voor hun dochter Amber. Ook vertellen ze over hun relatie met artsen en andere hulpverleners die de afgelopen 15 jaar een grote rol hebben gespeeld.

Niet alleen lees je de ervaringen vanuit het perspectief van de ouders, maar ook vanuit het kind zelf, de artsen, verpleegkundigen en familie-leden. Je wordt meegenomen in de manier waarop Amber, ‘gewoon’ naar school gaat, aan sport doet en hoe ze omgaat met vrienden.

Het is een optimistisch verhaal, over aanvaarden, keuzes maken en vertrouwen in de artsen. Je krijgt tal van voorbeelden en vragen, over hoe je zelf in een vergelijkbare situatie kunt handelen. Er is namelijk veel te kiezen, als je je daarvan bewust bent.

Dit boek is ook interessant voor artsen/verpleegkundigen in de zorg of voor familie en vrienden van ouders met een chronisch ziek kind die zich willen verplaatsen in de positie van de ouders en hun kind.

RECENSIE
‘Ik denk dat dit boek tot steun kan zijn voor veel ouders en kinderen, maar
ook voor hulpverleners.’
Dokter Breur, Cardioloog, Wilhelmina Kinderziekenhuis
+


Genre
Literaire non-fictie
Waargebeurde verhalen
Uitgeverij
ExpertBoek
Eerste editie
12 oktober 2020
Laatste editie
12 oktober 2020
ISBN
9789493187832


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Recht uit het hart

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.