Redeloos, radeloos, reddeloos'.

Het 'rampjaar' 1672 geldt nog altijd als een dieptepunt in de Nederlandse geschiedenis. De gebeurtenissen van dat jaar waren zo traumatisch dat ze werden samengevat in de woorden 'redeloos, radeloos, reddeloos', een uitdrukking die we nog steeds kennen. In 1672 was het volk redeloos, de regering was radeloos en het land was reddeloos. Maar wat was er nu precies aan de hand? Dit boek gaat over de reeks van gebeurtenissen die 1672 tot het rampjaar van de Nederlandse geschiedenis maakten. De auteur zet uiteen waarom de Republiek van alle kanten werd aangevallen, de Fransen de helft van het land bezetten, Willem III tot stadhouder werd uitgeroepen en de gebroeders De Witt werden vermoord. Ook de internationale context van het conflict en de achtergronden van de machtsstrijd binnen de Republiek komen daarbij uitgebreid aan de orde.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Redeloos, radeloos, reddeloos'. het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Redeloos, radeloos, reddeloos'.