Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Natuur op je bord

De Tuinkamer in het Overijsselse Schuinesloot moet de droom zijn van iedere chef. In dit bijzondere restaurant, gelegen in de Priona Tuinen - in de jaren zeventig ontworpen door kunstenaars Henk Gerritsen en Anton Schlepers - bepaalt de rijkdom van de tuin wat er op tafel komt.

De bezoekers van De Tuinkamer kunnen de natuur niet alleen proeven; ze zitten er letterlijk middenin. In de oude kas kookt chef Alwin Leemhuis zijn bijzondere gerechten. Leemhuis, die eerder twee Michelinsterren kreeg als chef van Librije's Zusje, gebruikt de bloemen, groenten, kruiden, knollen en wortels uit de Tuinen - waar keuze is uit ruim 5.000 verschillende soorten planten.

In het kookboek Restaurant De Tuinkamer - natuur op je bord inspireren Alwin Leemhuis en Gitta Luiten je om te koken met wat de natuur te bieden heeft. Met vernieuwende recepten als aardpeer-kaviaar, tahin van zonnebloempitten, in walnootolie gegaarde zeeduivel en sappen van vlierbloesem, dahlia en chrysant. En met tips over hoe je die planten kweekt (of je nu een (moes)tuin hebt of een balkon). De Tuinkamer - natuur op je bord is een kookboek en (moes)tuingids in één.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Natuur op je bord het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Natuur op je bord

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.