Advertentie
Rwanda 1994

Rwanda 1994

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

In juli 1994 eindigt de genocide in Rwanda, een gruwelijk conflict dat in drie maanden tijd het leven kostte aan ruim één miljoen mensen. In augustus 1994 trekt Jean Flamme erheen om de rechtsgang te volgen, met de jonge mensenrechtenorganisatie Advocaten Zonder Grenzen. Het justitieel apparaat in Rwanda is herleid tot een vijftiental advocaten, drie rechters een één procureur. In de gevangenis zitten meer dan 100.000 mensen. Vijfentwintig jaar later kijkt Flamme terug op zijn tijd in Rwanda en een bewogen carrière in de internationale justitie. Hij beschrijft op een heldere manier de complexiteit en onrechtvaardigheid van de ‘dubbele genocide’, een verhaal dat nooit onze media haalde. Flamme vertelt hoe Rwandese, maar ook Europese en Amerikaanse machthebbers hun verantwoordelijkheid afschoven en hoe de waarheid onverbiddelijke ondergesneeuwd raakte.

Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Halewyck, Uitgeverij Van
Laatste editie
17 april 2019
ISBN
9789461317155 , 9789463830669
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,00
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Yvie VIP Club

Diepgaande getuigenverklaring

door Yvie op 30-04-2019

De genocide van Rwanda vond jaren geleden plaats, maar de gruweldaden hebben hoogstwaarschijnlijk een permanente indruk in ons geheugen achtergelaten. Jean Flamme heeft een bloeiende carrière als advocaat en plaatsvervangend rechter. Hij schreef verschillende artikelen over strafrecht en was co-auteur van het handboek Code of International Criminal Law and Procedure, Annotated. In augustus 1994...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook