Advertentie

Saïda

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Saïda Aoulad Baktit is vijf jaar als ze in 1974 als dochter van een gastarbeider van Tanger naar Nijmegen verhuist. Zoals voor veel Marokkaanse meisjes is een traditioneel huwelijk op jonge leeftijd haar perspectief. Saïda wil meer in het leven. Ze is nieuwsgierig, sociaal en leergierig.

Dit boek beschrijft het levensverhaal van Saïda, haar ontwikkeling van schoonmaakster tot eerste islamitisch geestelijk verzorger van het Radboudumc in Nijmegen. Een unieke pioniersfunctie die Saïda met veel enthousiasme invult bij de Dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat. In haar baanbrekende werk vraagt ze aandacht voor specifieke rituelen en gedachten van moslims omtrent ziekte, dood en palliatieve zorg.

Daarnaast komen onderwerpen als integratie in de Nederlandse cultuur, het leven met verschillende identiteiten, de betekenis van haar geloof en de positie van de vrouw in de islam aan de orde. Dit boek wil een bron van inspiratie zijn voor de emancipatie van mensen uit niet-westerse culturen in Nederland.

Saïda is een veelgevraagd spreekster op congressen en symposia. Ze is actief binnen de moslimgemeenschap. Als eerste vrouw heeft Saïda plaatsgenomen in de commissie Moskeebesturen Nijmegen en is ze gevraagd als afgevaardigde naar de Raad van Marokkaanse Moskeeën in Nederland. Ook zet Saïda zich al jaren positief in voor de interreligieuze dialoog tussen christenen en moslims.
+


Genre
Religie & Spiritualiteit
Spiritualiteit
Aantal pagina’s
220
Uitgeverij
Uitgeverij Van Warven
Eerste editie
24 november 2020
Laatste editie
24 november 2020
ISBN
9789493175372


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Saïda

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.