Advertentie
Sam
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 5 3 1 2 1 1 0

Sam

8

Gelezen 9 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 3 Favoriet 2 Recensies 0
Junior   Topics 0
‘Gepest? Op onze school wordt niet gepest, mijnheer. Kijk maar naar het schoolreglement, daar staat duidelijk dat pesten niet past op onze school. We zijn trouwens verstandig genoeg om onze problemen op een volwassen manier op te lossen.’
Sam, een sympathieke derdejaarsleerling, komt halverwege september in een nieuwe school terecht. Het Willemslyceum lijkt in het eerste opzicht op een perfect normale school, maar Sam komt al snel tot de vaststelling dat die perfectie maar een dun vernislaagje is. De school wordt op een eerder eigenaardige manier gerund … niet door de directie of de leerkrachten, maar door enkele leerlingen. Jonas en Kasper voeren er, samen met enkele trouwe volgelingen, een waar schrikbewind, gaande van kleine plagerijen tot afpersing, geweld en pesterijen ... Ze hebben er een soort bizar classificatiesysteem ingevoerd om leerlingen in bepaalde groepen in te delen. Jonas’ moeder, die er directrice is, houdt hen de hand boven het hoofd zodat ze ongehinderd hun gang kunnen gaan.
Sam probeert zich in het begin zoveel mogelijk afzijdig te houden, maar als hij op een avond een leerling helpt met een stuk gestoken fietsband, jaagt hij de hele club tegen zich in het harnas. Sam wordt meegesleurd in een meedogenloos spel waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.
Tom Durie (1973) woont en werkt in Diksmuide als leerkracht, studie- en motivatiecoach. Sam is zijn debuut en werd oorspronkelijk geschreven als theatervoorstelling. Het boek schetst een akelig realistisch portret over waar extreem pestgedrag toe kan leiden.
+


Genre
Kind & Jeugd
Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen
Aantal pagina’s
184
Uitgeverij
Uitgeverij C. De Vries-Brouwers
Eerste editie
28 februari 2020
Laatste editie
16 maart 2020
ISBN
9789059274143


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Sam

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken