Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Schemerdieren

Niets is zo verraderlijk als de openheid van het Friese land. Zo luidt de eerste zin van de roman over Pier Sikkema. Zijn leven is overzichtelijk: hij heeft een huis met een tuin, een mooie vrouw, een sterke dochter en hij werkt als conciërge op een middelbare school. Maar wanneer zijn dochter besluit uit huis te gaan, raakt het leven van Pier in één klap uit balans. Waarom laat ze ineens niets meer van zich horen? Hoe moet het verder met haar moeder, die het glimlachen toch al niet gemakkelijk af ging? Op school, waar hij probeert extra steun te bieden aan de kinderen die op sociaal vlak minder gemakkelijk meekomen, lijkt zijn invloed steeds geringer. Piers pogingen om van de kinderen gelukkige en geslaagde volwassenen te maken, worden niet bepaald gewaardeerd door de adjunct-directeur. En dan wordt hij beschuldigd van seksueel misbruik. Piers ideeën over goed en kwaad beginnen door elkaar te lopen en zijn enige vluchtroute is naar Friesland, naar de boerderij waar hij opgroeide. Onvermijdelijk komt hij in het vertrouwde landschap oog in oog te staan met het onkruid uit het verleden. Durft hij de confrontatie aan? Schemerdieren is een prachtig geschreven debuutroman over de strijd tussen ratio en gevoel en het vervullen van een rol: als vader, als deel van een gemeenschap, als mens.

Nowelle Barnhoorn (1986) groeide op in het Friese dorp Hurdegaryp en volgde de opleiding journalistiek in Zwolle. Inmiddels woont ze in Amsterdam, waar ze werkzaam is als freelanceredacteur en journalist. Schemerdieren is haar debuutroman.

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (19)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Schemerdieren het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.

Reageren op Schemerdieren

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.