Advertentie

Dwars door het donker

8

Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 13 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0
We kunnen maar moeilijk met slechte dagen overweg, laat staan dat het weken of maanden zijn. Vaak leren we om negatieve emoties te onderdrukken, waardoor we geen idee hebben wat we ermee aan moeten als ze ineens naar boven komen.
Vijf jaar lang worstelde Nowelle Barnhoorn (die zichzelf tot dat moment als zeer veerkrachtig beschouwde) met een burn-out en een depressie. Om zich beter te voelen greep ze allerlei adviezen aan: van diëten, yoga en meditatie tot een rits aan ‘leuke dingen’. Ondertussen ging ze zich slechter en slechter voelen. De uiteindelijke acceptatie dat je slecht voelen er ook bij hoort veranderde alles; in één ogenblik, van de nacht in de dag.
In Dwars door het donker deelt barnhoorn haar zoektocht in het duister en welke bronnen haar erdoorheen loodsten. Ze breekt een lans voor verdriet dat een uitweg zoekt en boosheid die gehoord wil worden, en voor alle dingen die we liever niet zien, liever niet voelen, liever niet zijn.

Nowelle Barnhoorn (1986) groeide op in het Friese dorp Hurdegaryp en deed de opleiding journalistiek in Zwolle. Inmiddels woont ze in Amstelveen. In 2016 debuteerde ze met Schemerdieren, dat lovend werd ontvangen. In 2018 volgde De tweelingparadox, dat eveneens goed werd besproken en veelvuldig in de pers verscheen.

Over De tweelingparadox:
‘Ongemakkelijke situaties weet Nowelle Barnhoorn zo nonchalant en droog te brengen dat de lezer wordt geraakt en tegelijkertijd vermaakt.’ - De Volkskrant ****
+


Genre
Korte verhalen
Gebundelde columns en interviews
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
06 maart 2020
Laatste editie
06 maart 2020
ISBN
9789044639988 , 9789044644517


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (1)

Keuze van de redactie
Anne Slofstra Hebban Recensent

Een gemiste kans

door: Anne Slofstra 1 like ebook

Bij een burn-out, het woord zegt het al, ben je opgebrand. Je voelt je lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput en bent als gevolg daarvan tot weinig in staat. Volgens cijfers van TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben 1 miljoen Nederlanders burn-out klachten. Grote kans dat je uit...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Dwars door het donker

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.