Advertentie
Seks, een en al seks

Seks, een en al seks

6
Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
Lotte Hendrickx houdt ons een spiegel voor.
En beschrijft de seksualiteit. Seks en seksualiteit zijn wellicht een groter mysterie dan de dood. Is het leven al een onbegrijpelijk en ondoorgrondelijk geheim, seks zorgt ervoor dat het leven, in al zijn hoedanigheden, blijft bestaan. Dank zij seks. De aangename belevingsvorm met haar speciale apotheose is een ongelofelijke gift van de schepper aan de natuur. Dit geldt bovenmatig als een bijzonder geschenk aan de mensheid, want hoe dieren of planten hun voortplanting ervaren, weten we niet echt. Maar dat zij zich voortplanten staat buiten kijf….., op straffe van uitsterven, natuurlijk. Maar het geschenk aan de mensheid is onbegrijpelijk en wel zeer genereus. Waar hebben we het aan verdiend? Het is fantastisch! Het is een ervaringsfeit dat elke beschrijving te boven gaat. Lekkerder dan welke andere lichamelijke beleving ook. De oude Grieken en Romeinen wisten het al; De liefde, erotiek en het vleselijk verlangen waren gegeven door de Goden Aphrodite en Venus; de zoon van Aphrodite, Eros, is de God van de liefde, seksuele begeerte en het verlangen naar schoonheid, zijn Romeinse tegenhanger is Amor. Anteros is de God van de wederliefde. Er bestaat dus een hele groep Goden, mannelijk en vrouwelijk, die de seksualiteit in al haar hoedanigheden vertegenwoordigen. En dat is natuurlijk niet voor niets.
Met humor, scherpte en fantasie pakt Lotte Hendrickx het onderwerp aan. Het valt niet mee om een boek te schrijven dat juist ingaat op bovengenoemde sensatie en beleving. Begrijpen door voorbeelden te geven? Wat Lotte Hendrickx overigens, met al haar kennis en vakmanschap, aardig lukt. Zij verduidelijkt de verschillende aspecten van de seksualiteit met verhalen die de bijzondere belevingsvormen van seks inzichtelijk kunnen maken, zoals trio-seks, homoseksuele seks, seks met doden, dieren en kinderen of gewoon, rechttoe rechtaan seks tussen twee mensen die van elkaar houden. U leest het en wordt erdoor gegrepen. We kunnen niet anders doen dan het bekijken en bewonderen en ons afvragen: Wie zijn wij dat wij dit mogen beleven…..

Lotte Hendrickx schreef romans en thrillers die goed werden ontvangen. Dit boek is eigenlijk een soort van tompouce, met de beschouwingen over de seksualiteit als het harde omhulsel en de verhalen als de zachte en smakelijke vulling. Haar humor en ironie zorgen ervoor dat u weer vele vermakelijke uren met dit boek zult doorbrengen.

El Jeir Uitgeverijen BV, 2019
Genre
Feelgood , Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
300
Uitgeverij
EL JEIR UITGEVERIJEN BV
Laatste editie
31 mei 2019
ISBN
9789083010007 , 9789083010014
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Beter dan seks een en al seks is er niet.

door: Ceesm 1 like
Weer zo’n goed geschreven boek van Lotte Hendrix, zoals haar voorgaande boeken. De erotiek spat er vanaf, gaat zo door met schrijven van zulke boeken. Ik ben een echte fan van jou. Ik hoop je in de toekomst eens te ontmoeten.

Opnieuw fantastisch werk van Lotte Hendrickx

door: Windmolenvechter 1 like
Het boek was nog niet te krijgen, maar het Ebook wel. dus snel gekocht en Lotte stelde mij opnieuw niet teleur. Dezelfde droge humor, die bijzondere opmerkingsbegaafdheid, die onbeschroomde openheid, de directe benadering van haar lezers, geweldig! En ik werd tevens aangenaam verrast door haar...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook