Advertentie

Sex spionage door de Sowjetunie

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Sex, chantage en de allernieuwste elektronische registratie-apparatuur : een relaas over de geraffineerde slaapkamerspionage van de Russische KGB.

Sex en spionage hebben in de geschiedenis vaak in nauwe relatie met elkaar gestaan. Zo was reeds in de oudheid het bed een welkome plaats voor indiscrete onderonsjes. Het was immers daar dat in de tiende eeuw voor Christus de bekoorlijke Delilah ontdekte waarin Simsons formidabele kracht school. Op dezelfde manier gebruikten in de Tweede Wereldoorlog vrouwelijke nazi-spionnen hun lichaam om bezoekers van de door de Gestapo gedreven bordelen politieke en militaire geheimen te ontfutselen.
Maar sinds 1945 is deze aloude techniek slechts een onderdeel geworden van veel complexere operaties en is ook het doel waarvoor ze wordt aangewend in belangrijke mate veranderd. Tegenwoordig wordt sex voornamelijk gebruikt als strik of val om er voor het slachtoffer hoogst compromitterende bewijzen mee in handen te krijgen, die dan later dienen als chantagemiddel om hem te dwingen tot tegen zijn eigen land gerichte spionageactiviteiten. Het is vooral in Rusland dat deze moderne techniek een hoge vlucht heeft genomen en is uitgegroeid tot een ware industrie. In speciale, door de KGB geleide sexscholen worden meisjes ('zwaluwen') en jongens ('raven') uitgebreid onderricht hoe zij, hetzij op heteroseksuele, hetzij op homoseksuele wijze, hun lichaam in dienst kunnen stellen van de spionage. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste vindingen op technologisch gebied, met name van zendertjes die zo klein zijn dat ze zouden kunnen worden vastgebonden op de rug van een vlieg, van televisiecamera's van nog geen acht vierkante centimeter en van lenzen die zo lichtgevoelig zijn dat er zelfs foto's mee kunnen worden genomen bij sterrenlicht. De resultaten die de Russen hiermee hebben bereikt, zijn werkelijk sensationeel, zoals door David Lewis in dit boek wordt onthuld.

Enkele buitenlandse persstemmen:
'Wie dit fascinerende boek een maal ter hand heeft genomen, zal het niet gauw weer neerleggen.'
'Interessanter en boeiender dan welke spionageroman ook'
'Veel liefs uit Moskou ! Maar als u er bent, kijk dan goed uit voor de candid-camera's van de KGB.'
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
255
ISBN
9789031897094
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic