Simon-rood
  Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 229 4 192 3 70 2 6 1 4

Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld

501

Gelezen 678 Aan het lezen 9 Wil ik lezen 228 Favoriet 92 Recensies 28
Young adult Artikelen 16 Lijsten 11 Spots 43 Hebban 1000 315   Topics 0

Ook verschenen als Love, Simon (filmeditie)

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

+


Genre
Young Adult
Fictie 15+
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Blossom Books
Eerste editie
16 februari 2016
Laatste editie
14 juni 2018
ISBN
9789049804503 , 9789020679946 , 9789020630411
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Hebban lezer
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (28)

Keuze van de redactie
Joke De Meyer Auteur

Hartverwarmend personage in humoristisch en actueel verhaal

door: Joke De Meyer 1 like

Simon is verliefd op Blue, een jongen die hij slechts kent van de talrijke mails die ze elkaar sturen. Als hij vergeet om zichzelf na een internetsessie op school uit te loggen, komt studiegenoot Martin zijn lang bewaarde geheim te weten. Zijn vrienden en familie weten namelijk niet dat Simon op...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.