Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Becky Albertalli

Artikelen 6 Spots 40

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld. Ze schrijft al sinds ze op de kleuterschool zat (die verhalen gingen voornamelijk over haar huisdieren) en schreef een tragisch toneelstuk op haar twaalfde.

Becky is geboren in Atlanta in de Verenigde Staten. Ze las in haar jeugd vooral véél boeken uit de Babysittersclub- en Sweet Valley High-series, tot ze op haar zestiende Harry Potter ontdekte. Ze heeft psychologie gestudeerd in Connecticut en ging voor haar studie naar St. Andrews in Schotland (en dus niet omdat Prins William daar toen was, ahum). Na haar studie verhuisde ze naar Washington, D.C., waar ze een gecertificeerd klinisch psychologe werd. Zeven jaar lang werkte ze met LHBT (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender) kinderen, tot ze ontslag nam wegens haar zwangerschap én om Simon te schrijven. Overigens gebruikt ze nóóit de verhalen van haar cliënten! Vertrouwelijkheid is heilig. Ze woont nu in Roswell in Georgia met haar man en twee zoons.

Laatste bewerking door Lindy de Jong op 02/10/2018
Auteursfoto: Decisive Moment Events
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Zo moet het zijn - Becky Albertalli Adam Silvera Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Liefde voor YA & NA / Duorecensie: Het omgekeerde van altijd
02 juni 2019 2 reacties
Readers / Valentijnsreads
14 februari 2019 14 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken