Advertentie
Sinterklaas, meer dan één legende

Sinterklaas, meer dan één legende

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0

Een boek voor wie zijn kinderen liever leert dat Sinterklaas wel bestaat. Hij is geen leugen, zijn traditie is uiterst waardevol. Een boek voor opvoeders en leerkrachten, die op zoek zijn naar een nieuwe pedagogiek rond het Sinterklaasfeest. Het moet een feest zijn voor iedereen, want Sinterklaas, dat ben je immers zelf. Met dat uitgangspunt gaat de schrijver met u op zoek naar de historische achtergrond van de Sint.

Het boek zet Nicolaas tegen zijn achtergrond van bisschop in de vierde eeuw, van beschermheilige in verschillende culturen en religies in de middeleeuwen. Zo is de lezer beter in staat om na het boek gelezen te hebben, de achtergrondverhalen en hun waardevolle inhoud aan kinderen over te dragen. U leert 20 Nicolaas legenden kennen waarvan u het grootste deel nog niet eerder gehoord hebt.

Advies van de schrijver: Haal speculaas in huis, maak koffie thee of warme chocolademelk voor het lezen. Lees de legenden één voor één en niet alles in één adem achter elkaar door.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
Aantal pagina’s
184
Uitgeverij
Cyclus
Laatste editie
18 december 2009
ISBN
9789085750338
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Artikelen over Sinterklaas, meer dan één legende

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic