Advertentie

Sisi Opgejaagd door het nootlot

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Genève, 10 september 1898. Na een bezoek aan haar vriendin, barones de Rothschild, wordt keizerin Elisabeth van Oostenrijk door de jonge anarchist Luigi Lucheni van het leven beroofd. Al vrij snel na haar dood wordt zij door de media tot een mythe verheven, terwijl haar internationale faam vele jaren later een hoogtepunt bereikt door de romantische films met Romy Schneider in de hoofdrol.
Maar wie was Sisi in werkelijkheid?
Honderd jaar na dato blijven de mysteries rondom haar tragische leven en geweldadige dood voortbestaan.
Wim Ewals, docent aan de Utrechtse Hogeschool voor de kunsten, schetst in dit boek het indringende beeld van een fascinerende vrouw: zelfbewust, provocerend, gevoelig, sims obsessief en vaak niet begrepen. Maar ook zien we hoe het leven van Elisabeth frappante gelijkenissen vertoont met dat van prinses Diana: beiden afkomstig uit een liberaal milieu, leiden zij onder de strenge regels en beperkingen did hun door het hof werden opgelegd: beiden onderscheiden zij zich door hun schoonheid en hun haast obsessieve aandacht voor uiterlijk, figuur en dieet; beiden waren zij slachtoffer van de publieke gunst en vonden zij, tenslotte, op geweldadige wijze en veel te jong, de dood.

Sisi, opgejaagd door het noodlot is een intrigerend verhaal over een van de meest opmerkelijke vrouwen uit de geschiedenis.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
136
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789022984161
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic