Advertentie
Sociale Psychologie voor Toegepaste Psychologie

Sociale Psychologie voor Toegepaste Psychologie

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
We zijn sociale wezens. Je kan niet leven zonder andere mensen. Het is logisch dat we elkaar beïnvloeden in gedrag, gedachten en gevoelens.

Invloed, het kernwoord van de sociale psychologie. Waarom neem je gedrag van anderen over? Hoe komt het dat je gehoorzaamt aan een autoriteit? Presteer je beter met anderen erbij dan alleen? Hoe zet je mensen aan tot meer hulpvaardig gedrag? Mensen hun kortzichtige eigenbelang ondergeschikt laten maken aan gemeenschappelijke belangen op lange termijn, kan dat? Waarom leidt anonimiteit tot antisociaal gedrag? Hoe vorm je een eerste indruk over anderen?

Die vragen maken duidelijk dat het huidige onderzoeksgebied van de sociale psychologie enorm veelzijdig is. Je kan zeggen dat sociale psychologie alles is. Want overal is er wel ergens invloed aanwezig.

In dit sterk didactisch opgebouwde boek vertalen we in elk hoofdstuk de theorie naar de praktijk. Aantrekkelijke voorbeelden, boeiende experimenten en doe-het-zelf opdrachten maken de kennis inzichtelijk. Je kan je kennis ook meteen toepassen.

Dit boek is bedoeld voor studenten Toegepaste Psychologie. Kaderstukken uit de praktijk van de psychologisch consulent katapulteren je meteen naar je toekomstige werkveld. Het boek is ook toegankelijk voor iedereen die geboeid is door sociale psychologie.
Genre
Gezondheid & Psychologie
Uitgeverij
Uitgeverij Acco C.V.
Laatste editie
04 oktober 2019
ISBN
9789463792851
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 40,00
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic