Advertentie
Soldaat van Hitler

Soldaat van Hitler

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

Kan men een soldaat van de Wehrmacht of de Waffen-SS worden en 'gewoon soldaat' blijven? Hoe was die soldaat getraind en uitgerust? Hoe was zijn contact met de burgers? Hoe beleefde hij de oorlog? In welk mate was hij beïnvloed door de nazipropaganda?

Dit allesomvattende boek behandelt de volledige loopbaan van de Duitse militair, van de tweede helft van de jaren 1930 tot en met de Tweede Wereldoorlog, van inlijving en training tot op het slagveld. Er wordt in detail beschreven hoe het leven te velde, aan het front, tijdens het verlof, enzovoort, eruit zag. Ook de verschillende machten (land-, lucht- en zeemacht) en andere deelaspecten (zoals de oorlogsmisdaden, het contact met de eigen en de vijandelijke burgerbevolking, de numerieke minderheid, en vele andere zaken) komen ruim aan bod.

Het laatste hoofdstuk behandelt de (oorlogs)misdaden begaan door Duitse troepen. Er wordt duidelijk aangetoond dat deze niet alleen door de SS-eenheden of de Gestapo werden gepleegd, maar ook door het reguliere Duitse leger.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
544
Uitgeverij
Lannoo
Laatste editie
24 april 2020
ISBN
9789401466929 , 9789401467568
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic