Spiritualiteit in de huisartsenpraktijk
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Spiritualiteit in de huisartsenpraktijk

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In de officiële geneeskunde wordt vrijwel niet gezocht naar oorzaken van klachten en ziekten. Ziekten zijn er, en men heeft voor vele kwalen een geneesmiddel of -methode. De Nieuwe Spiritualiteit stelt echter dat gevoelens de taal van de ziel zijn. Omdat huisartsen veel met gevoelens en emoties te maken hebben, doemt in de integratie van deze spiritualiteit in de (huisartsen)geneeskunde een nieuwe manier van kijken op: gevoelens zijn zo krachtig, dat zij, zeker bij lange duur ervan, begrijpelijk effect op ons lichamelijk en psychisch functioneren hebben.
Ellenbroek leerde om recht te doen aan gevoelens en emoties en deze te zien als taal van de ziel, in plaats van als pathologie. De religieuze achtergrond en interesse, en vooral de boeken van Neil Donald Walsch boden de broodnodige kennis, inspiratie en ondersteuning om deze in huisartsenland zeer ongewone weg te volgen. De positieve reacties van de patiënten, de indruk van een zeer werkzame aanpak, de persoonlijke groei, en geleidelijke vorming van een groep die graag mee wil verkennen deden hem besluiten om de huisartsenpraktijk na meer dan vijfendertig jaar te beëindigen om deze ervaringen en kennis vast te leggen in dit boek.
Jan Ellenbroek is gepensioneerd huisarts en heeft zich de laatste vijftien jaar van zijn praktijk intensief bezig gehouden met de integratie van de Nieuwe Spiritualiteit in de eerstelijns geneeskunde.
+


Genre
Religie & Spiritualiteit
Spiritualiteit
Aantal pagina’s
284
Uitgeverij
Hes & de Graaf Publishers
Eerste editie
28 september 2012
Laatste editie
28 september 2012
ISBN
9789077478448


Boekinformatie wijzigenReacties op: Spiritualiteit in de huisartsenpraktijk

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken