Sprookjesland is voor iedereen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 1 3 1 2 0 1 0

Sprookjesland is van iedereen

3

Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 16 Favoriet 1 Recensies 1
Artikelen 1   Topics 0

Sprookjesland is van iedereen wordt wel de eigentijdse Alice in Wonderland genoemd. Het is een prachtig literair boek voor jong en oud. Een sprookjesboek, geschreven door zeventien Hongaarse schrijvers.

De spraakmakende bundel laat zien hoe ingesleten systemen en vooroordelen terug te voeren zijn naar de verhalen die we als kind verslonden. Tot de verbeelding sprekende sprookjes die vroeger door pap en mam met warme zachte stem werden voorgelezen voor het slapen gaan. Maar hoe realistisch zijn deze sprookjes in de huidige tijdsgeest? In een sprookjeswereld waar bijvoorbeeld prinsen altijd stoere, hetero jongens zijn en prinsessen wit, lieflijk en bevallig.

Sprookjesland is van iedereen laat de diversiteit zien van de moderne samenleving. Gender, religie, afkomst, seksuele voorkeur, sociale klasse, huidskleur. Respect komt een ieder toe. Het prachtig geïllustreerde sprookjesboek is niet alleen een geweldig verhaal voor het slapengaan, maar tegelijk een pleidooi tegen uitsluiting en een bemoediging voor iedereen om te zijn wie hij of zij is.

+


Aantal pagina’s
184
Uitgeverij
Matan Publishers
Eerste editie
06 oktober 2021
Laatste editie
06 oktober 2021
ISBN
9789090348827


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Sprookjesland is van iedereen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken