Stella Maris
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 13 4 31 3 4 2 1 1 0

Stella Maris

49

Gelezen 40 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 35 Favoriet 5 Recensies 3
Literatuur & Romans   Topics 0
In de koude winter van 1847 zet de Stella Maris vanuit een door onrecht en hongersnood geteisterd Ierland koers naar New York. Aan boord bevinden zich honderden vluchtelingen. Onder hen een dienstbode met een verterend geheim, de bankroete Lord Merridith met zijn vrouw en kinderen, een ambitieuze auteur en een schrijver van revolutionaire balladen. Allen wagen zich op de Atlantische Oceaan op zoek naar een nieuw thuis. De opvarenden zijn hechter met elkaar verbonden dan ze beseffen. Maar op de dekken waart een vermomde moordenaar rond die hunkert naar wraak.
In een adembenemend verhaal vol tragiek, genade en liefde lijken de passagiers naarmate het Beloofde Land nadert steeds meer verankerd in een verleden dat hen nooit meer zal loslaten. Ze halen herinneringen op aan liefdesaffaires, geven rekenschap van ontdoken verantwoordelijkheden en daarbij komen onderlinge relaties aan het licht.
Stella Maris is een spannende historische roman over het Engelse en vooral het Ierse volk, over rijk en arm, hypocrisie en gerechtigheid, die met de snelheid van een thriller naar een onvergetelijk slot werkt.
'Dit is Joseph O'Connors beste boek. Het is choquerend, hilarisch, mooi geschreven en heel, heel erg knap gedaan.' - Roddy Doyle

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Harm Damsma Niek Miedema
Aantal pagina’s
478
Uitgeverij
Anthos
Laatste editie
16 maart 2011
ISBN
9789038855196 , 9789038855219 , 9789041416377


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (3)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Stella Maris

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken