Advertentie

Joseph O'Connor

beschrijving bewerken

Joseph O'Connor  (Dublin, 1963) is een Ierse auteur. Voordat hij boeken ging schrijven, was hij werkzaam als journalist voor de inmiddels opgeheven Sunday Tribune en het lifestyle magazine Esquire. O'Connor debuteerde in 1991 met de thriller Cowboys and Indians. Daarna begon hij met het schrijven van romans, essays, toneelstukken en filmscripts.

Een bekende roman van zijn hand is De verkoper  (The salesman, 1997), dat van het altijd kritische Vrij Nederland de maximale score van vijf sterren kreeg. Ook zijn historische romans Stella Maris  (Star of the sea, 2004) en Redemption falls  (Redemption falls, 2007) werden lovend in de media en door lezers ontvangen. Voor Star of the sea  ontving hij de Prix Littéraire Européan Madeleine Zepter. In 2014 verscheen zijn roman The thrill of it all  (vertaald als De nacht is jong).
Onder O'Connors redactie verscheen in 2001 de thriller Yeats is dead!  (Doodslag in Dublin), een misdaadverhaal waarvan vijftien Ierse auteurs elk een hoofdstuk schreven. Het boek werd uitgegeven ter ere van het veertigjarig bestaan van Amnesty International.

O'Connor is de broer van Sinéad O'Connor, de bekende Ierse singer-songwriter.

 

Nieuwste boek

De nacht is jong - Joseph O'Connor Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken