Advertentie

Stiefzus

109

Rank 779 Gelezen 121 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 210 Favoriet 7 Recensies 15
Young adult Artikelen 2 Spots 2 Top25's 5   Topics 0

Stiefzus is een weergaloze en prachtige hervertelling van Assepoester. Bestsellerauteur Jennifer Donnelly zet in deze fantasy vol girlpower het beroemde sprookje op zijn kop. Voor jongeren vanaf 13 jaar en liefhebbers van youngadultboeken.
Isabelle zou dolgelukkig moeten zijn: ze staat op het punt met de knappe prins te trouwen. Alleen is Isabelle niet het lieve meisje met het glazen muiltje op wie de prins verliefd werd. Ze is de lelijke stiefzus die haar tenen verbrijzelde om in Assepoesters schoentje te passen.
Isabelle heeft geprobeerd om mooi en lief te zijn, maar dat maakte haar juist gemeen, jaloers en leeg. Nu krijgt ze één kans om haar lot te veranderen en te bewijzen wat stiefzussen altijd al wisten: echte schoonheid zit vanbinnen.

+


Genre
Young Adult
Fictie 15+
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
de Fontein Jeugd
Eerste editie
17 maart 2020
Laatste editie
17 maart 2020
ISBN
9789026151095 , 9789026151101
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (15)

Keuze van de redactie
Demi Schoonenberg Hebban Recensent

Een krachtig, feministisch verhaal vol lef en magie

door: Demi Schoonenberg

Stiefzus van Jennifer Donnelly (1963) is een standalone boek waarin het verhaal wordt verteld van Isabelle, één van de twee lelijke stiefzusters van Ella, oftewel Assepoester. Het boek begint op het moment dat de zussen delen van hun voet wegsnijden, zoals op het einde van het originele sprookje...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Stiefzus

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.