Advertentie

Strijd de goede strijd des geloofs

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Jan van Amstel werd geboren in 1885 in Huizen. Net zoals zijn vader Bart van Amstel werd hij aanvankelijk handelaar in kaas. Na zijn bekering voelde hij zich echter geroepen om dominee te worden. Met alleen lagere school begon hij op latere leeftijd aan het gymnasium in Kampen. Daarna ging hij theologie studeren in Utrecht. Vervolgens diende hij negen gemeentes voornamelijk rond de voormalige Zuiderzee in het Gooi en op de Veluwe. Ook was hij actief bij de Gereformeerde Zendingbond.

Het boek Strijd de goede strijd des geloofs, een portret van dominee Jan van Amstel geeft een inkijk in het leven van Jan van Amstel, maar geeft ook een historisch overzicht van de gemeente Huizen en van de kerkelijke gemeentes die hij diende. Wat voor preken schreef hij en tot welke richting behoorde hij? Ook komt het familieleven met alle hoogte- en dieptepunten aan bod. Jan van Amstel maakte twee wereldoorlogen mee, de Spaanse griep, de crisis in de jaren 30. Bij dit alles hield hij aan één ding vast: zijn geloof. 

+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
102
Uitgeverij
Boekscout
Eerste editie
21 oktober 2020
Laatste editie
25 september 2020
ISBN
9789464035902


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Ejvanamstel
Rapporteer deze bijdrage

Advertentie


Reacties op: Strijd de goede strijd des geloofs

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.