Advertentie

Strepen aan de hemel

0

Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Pas veertig jaar nadat G.L. Durlacher in mei 1945 bevrijd werd door de Russen, kon hij spreken over de verschrikkingen die hij had meegemaakt. In een bescheiden, maar indrukwekkend literair oeuvre doet hij verslag van de toenemende antisemitische dreiging tijdens zijn kinderjaren in Duitsland, de vlucht van het gezin naar Nederland, zijn jaren in Westerbork en de deportatie in mei 1944 naar Auschwitz-Birkenau. Hij is zestien als hij een jaar later wordt bevrijd uit kamp Schotterwerk, Groß-Rosen; zeventien als hij in staat is naar Nederland te reizen, waar niemand op hem wacht.
Geschreven in een haast nuchtere stijl, zijn Durlachers boeken een monument tegen het vergeten. De bundeling verhalen uit Strepen aan de hemel, Drenkeling, De zoektocht, Quarantaine en Niet verstaan wordt ingeleid door Arnon Grunberg, die eerder getuigenissen verzamelde in Bij ons in Auschwitz.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Querido
Eerste editie
01 juni 2021
Laatste editie
01 juni 2021
ISBN
9789021429489


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Strepen aan de hemel

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.