Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Tamar
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 21 4 21 3 9 2 1 1 0

Tamar

52

Gelezen 56 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 41 Favoriet 5 Recensies 17
Literatuur & Romans Lijsten 2 Spots 2   Topics 0

Een vrouw stuift de hoek om, haar mantel wappert om haar benen, de sjaal om haar hals achtervolgt haar als een fladderende kraai. Ze kijkt over haar schouder en stopt. Met haar vuist bonst ze op iedere deur in de straat, met haar andere arm klemt ze een bundel in een groene deken stevig tegen haar borst. 'Help me alstublieft!' Een hoge overslaande stem. Niemand doet open.

Oktober 1943. Tamar is negen maanden oud als haar moeder, op de vlucht voor Duitse soldaten, haar in de armen van een onbekende vrouw duwt. Het Joodse meisje groeit op in een pleeggezin en krijgt te maken met alle gevaren die de Tweede Wereldoorlog met zich meebrengt, van verraad en NSB'ers tot bombardementen.

Tamar gaat over het maken van morele keuzes in oorlogstijd en wordt door drie verschillende vrouwen verteld. Machteloze kleine mensen zoeken naar verklaringen om iets gruwelijks te begrijpen, het politieke drama is gevat in een persoonlijk en meeslepend verhaal. Hoe overleef je een oorlog als je niemand kunt vertrouwen?

"Tamar: knap debuut! De personages zijn beeldend neergezet. Hoolt ziet bovendien kans de emoties van de vrouwen en hun verschillende dilemma's op een subtiele en respectvolle wijze te verwoorden."
Boekenrecensent Hanneke Tinor-Centi.

Over de auteur:
Monique Hoolt (1965) woont sinds negen jaar in Le Marche. Op het Italiaanse platteland vond zij de rust om haar roman te schrijven. Dat haar eerste boek zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog komt voort uit haar fascinatie voor deze zwarte periode in de geschiedenis. Monique Hoolt is verder werkzaam als freelancer, online communicatie en copywriting.

+


Genre
Literatuur & Romans
Oorlogs- en verzetsroman
Aantal pagina’s
200
Uitgeverij
Futuro Uitgevers
Eerste editie
09 februari 2017
Laatste editie
23 februari 2017
ISBN
9789492221643 , 9789492221759
Boekinformatie wijzigen


Recensies (17)

Keuze van de redactie

Tijdens de oorlog gaat het leven gewoon door...

door: Selene 8 likes

Halverwege de Tweede Wereldoorlog komt een vrouw met baby de straat van Antonia inrennen, op de vlucht voor Duitse soldaten. Ze geeft de baby aan Antonia voordat de Duitsers het doorhebben, maar wordt zelf opgepakt. De baby heet Tamar en ze komt uit een Joods gezin. Antonia en haar man besluiten...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Tamar

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.