Advertentie
Thatcher aan de Schelde

Thatcher aan de Schelde

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0
'Voor wat, hoort wat'. Zo vatte Patrick Janssens in zijn tijd het sociaal beleid van Antwerpen samen. Dat Bart De Wever, toen hij 't Schoon Verdiep overnam, zich lovend uitsprak over die flinkse politiek is geen compliment voor een socialist. Maar alles kan beter. Na een jaar N-VA-bestuur maakt Jan Vranken, geestelijke vader van het bekende "Jaarboek Armoede en Sociale Uitsluiting", een eerste balans op. Gewapend met getuigenissen, cijfers en documenten komt hij tot een messcherpe conclusie. 'De huidige coalitie', schrijft hij, 'heeft een duidelijk marsbevel, dat van leermeester Dalrymple en idool Thatcher. Anders gezegd: straf de armen en neem meteen maar het sociale beleid en het middenveld mee.' "Thatcher aan de Schelde" is een radiografie van een stad die bewust in tweeën wordt gedeeld en waarin bevolkingsgroepen tegen elkaar worden opgezet. Het is tegelijk een oproep om het roer om te gooien. Want het zijn niet de armen die moeten worden gestraft, het is de armoede die moet worden bestreden. Dat doe je niet door rechten voorwaardelijk te maken noch door kansarmen met wat kruimels van tafel te sturen.
Genre
Mens & Maatschappij
Uitgeverij
Uitgeverij Epo
Laatste editie
31 december 2016
ISBN
9789491297670 , 9789491297816 , 9789462670204
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Erg onderbouwd maar geen echte lectuur

door: Andre Langenus 1 like
Het is veeleer een wetenschappelijk werk op een journalistieke manier geschreven maar zeker niet verhalend. Had er meer van verwacht, was in feite een beetje misleid door de titel. Dacht dat het goed was een boek dat een kleine 10 jaar terug een beeld van de maatschappij schetst eens te vergelijken...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook