Meer dan 6,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Food of Oaxaca

A groundbreaking cookbook celebrating the distinctive cuisine and culture of Oaxaca, from one of Mexico's most revered chefs. With a foreword by Enrique Olvera.
In The Food of Oaxaca, chef Alejandro Ruiz introduces home cooks to the vibrant foods of his home state--"the culinary capital of Mexico" (CNN)--with fifty recipes both ancestral and original. Divided into three parts, the book covers the traditional dishes of the region, the cuisine of the Oaxacan coast, and the food he serves today at his acclaimed restaurant, Casa Oaxaca. Here are rustic recipes for making your own tortillas, and for preparing memelas, tamales, and moles, as well as Ruiz's own creations, such as Duck Tacos with Coloradito; Jicama Tacos; Shrimp, Nopal, Fava Bean, and Pea Soup; Catch of the Day with Tomato Marmalade; and Oaxacan Chocolate Mousse. Interspersed are thoughtful essays on dishes, ingredients, kitchen tools, and local traditions that transport the reader to Oaxaca, along with an extensive glossary to help American readers understand the culinary culture of Mexico. Also included are recommendations for the best places to eat in Oaxaca, making this an indispensable volume for home cooks and travelers alike.

Toon details

Schrijf een recensie

Is The Food of Oaxaca het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Wanneer een bekende influencer wordt ontvoerd is het aan herstellend criminoloog Jackie Laurijssen de taak om haar veilig terug te halen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Reageren op The Food of Oaxaca

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.