Advertentie
The Hidden Cuisine of Curaçao

The Hidden Cuisine of Curaçao

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Culinair   Topics 0
Met mijn kookboek The Hidden Cuisine of Curacao stop ik geen authentieke gerechten in een nieuw jasje, maar presenteer ik juist originele nieuwe gerechten op een culinair niveau.

In dit culinaire kookboek met originele gerechten (her)ontdekt u de cultuur en de smaak van Curaçao. Dit zal zeker ten goede komen aan het imago van Curaçao en zal de Curaçaose cuisine op culinair gebied op hoog niveau brengen. De recepten in dit boek bezorgen de lezer en de eter historische, culturele en culinaire ervaringen.

De Missie

De missie die ik met dit boek heb is dat de wereld kennis maakt met alle verschillende gerechten die ik kan creëren met ingrediënten en producten van mijn geboorte-eiland Curaçao. Hierdoor kan de wereld zien dat de mensen van Curaçao
authentieke gerechten kunnen creëren van ons eigen land. Ondanks dat Curaçao een klein land is, hebben we dezelfde capaciteiten als grote landen om heerlijke en unieke gerechten te creëren. Mijn wens is dat deze gerechten wereldwijd een grote impact hebben en dat ze op internationaal niveau zullen worden gemaakt en gebruikt.

Een erg interessant aspect van dit boek is het historische, waar de geschiedenis en cultuur van ons land een belangrijke rol hebben gespeeld in de creatie van deze recepten. Wat het boek ook uniek maakt zijn de namen van de gerechten. De meeste namen hebben een diepere betekenis. Bijvoorbeeld de Tula Salade; dat is de naam van een held die voor de vrijheid van de slaven op Curaçao heeft gezorgd. Zo bevat het boek meer recepten met interessante, unieke namen die nog niet bestaan in de culinaire wereld, zoals Kunuku Soep. Ook heb ik namen gebruikt van mensen die een speciale rol in mijn leven hebben gespeeld. Zowel de namen als de ingrediënten maken dit kookboek uniek.

Een andere interessant aspect is de manier waarop het geschreven is; zowel een professionele- als een amateur kok of iedere andere persoon die geen beroepskok is, kan deze recepten maken. De recepten uit mijn boek zijn kort, zodat je in weinig stappen het gerecht kan maken. Voor wat de smaak betreft, houd goed rekening met de structuur en de combinatie van de smaken zoals zuur, bitter, krokant en zacht. Eet smakelijk!

Genre
Culinair
Basis kookboeken
Aantal pagina’s
176
Uitgeverij
Unique Taste
Laatste editie
14 september 2020
ISBN
9789090317885
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic