Advertentie
Thuis

Thuis

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Spots 1   Topics 0
Op zoek naar een beter bestaan besluiten May en Bertie te emigreren naar Canada. In 1953 verruilen ze Kloosterrade om in Calgary aan een gezin en een toekomst te bouwen. Al snel hebben ze een eigen huis, een eigen auto en May droomt van een eigen zaak.

Maar het heimwee knaagt, vooral bij Bertie. Ook al volgen hen steeds meer familieleden en vrienden om uiteenlopende redenen in den vreemde, de plaatsen en mensen die ze hebben achtergelaten blijven Bertie trekken. Zeker nadat ze tijdens een bezoek heeft gezien dat in die tijd ook in Kloosterrade alles in rap tempo steeds beter gaat.
Tragische gebeurtenissen zorgen ervoor dat de roep van thuis steeds luider wordt. Uiteindelijk geven May en Bertie hun Canadese plannen op en besluiten ze de weg terug te aanvaarden.

Achtergrond:

In de jaren ’50 van de vorige eeuw vond er in Limburg een ware exodus plaats. Veel mensen waren de na-oorlogse omstandigheden beu en zochten hun heil in verre landen als de VS, Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Over de auteur:

Paul Weelen werd in 1959 in Calgary Canada geboren. Hij kwam in 1961 met zijn familie naar Nederland, studeerde letteren in Nijmegen en vormt samen met zijn partner Luiz Oliveira Uitgeverij TIC, die zich in Limburg sterk maakt voor literatuur én streektaalliteratuur. Hij schrijft voor De Limburger, maakt muziek en publiceerde veel in het Limburgs.
Voor het boek is door Bart-Jan Bartholomeus een trailer gemaakt, te zien op YouTube.

Na Snoepvrouwtje, De droom van de minnezanger, Pionnenwerk en Mercuriustapes is dit het vijfde Nederlandstalige boek van Weelen. Het is gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Tic, Uitgeverij
Laatste editie
15 mei 2019
ISBN
9789493048089
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,90
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Interessant thema maar onvoldoende in uitwerking

door: Marieke Scheers 1 like
Paul Weelen (1959) is geboren in Calgary Canada en verhuisde op 2-jarige leeftijd naar Kerkrade. Samen met zijn partner Luiz Oliveira runt Weelen uitgeverij TIC. Na de oorlog is het leven zwaar in Nederland. Voor de mensen in Limburg was het de mijn in of emigreren. Paul Weelen beschrijft het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook