Advertentie

Tijdperk Willem Holleeder

34

Gelezen 42 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 17 Favoriet 2 Recensies 0
Thrillers & Spanning Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

TIJDPERK WILLEM HOLLEEDER
VAN HEINEKEN-ONTVOERING TOT NU IN WOORD EN BEELD

Hoewel hij opgroeide in een normaal gezin, belandt Willem Holleeder al vroeg in zijn leven in het criminele milieu. Samen met zijn maatjes Cor van Hout, Frans Meijer en Jan Boellaard, maakt hij bliksemsnel carrière in de onderwereld.

Met grof geweld rooft de bende een vermogen bijeen, dat deels wordt ‘belegd’ in het voorbereiden van een nieuw project: de ontvoering van Alfred Heineken en zijn chauffeur.

Het schokkende misdrijf is de opmaat voor Holleeders verdere opmars in de wereld van de georganiseerde misdaad. Na zijn detentie raakt hij in contact met andere grote spelers van de poldermaffia, zoals John Mieremet, Sam Klepper, Willem Endstra, Mink Kok en de beruchte Joegoslavische moordmachine Jotcha Josic.

De intriges in de onderwereld leiden tot een golf van geweld die zijn weerga niet kent in de Nederlandse misdaad. Topcriminelen worden open en bloot op straat geliquideerd, vaak voor de ogen van vrouw en kinderen. De politie lijkt machteloos tegen de bloedige tactieken van de hitmen, tot in 2006 het tij keert.

Dankzij nauwe samenwerking tussen de nationale recherche en de Amsterdamse politie zijn er voor het eerst successen. Een aantal liquidaties wordt opgelost, meerdere huurmoordenaars verdwijnen achter de tralies en Willem Holleeder hoort negen jaar gevangenisstraf tegen zich uitspreken.

In dit boek leest u voor het eerst het complete verhaal van een kwart eeuw georganiseerde misdaad in Nederland. Zijn politie en justitie er eindelijk in geslaagd Holleeder ten val te brengen of is zijn tijdperk nog lang niet voorbij?

Telegraaf-journalist John van den Heuvel (45) volgt de criminele carrière van Willem Holleeder al sinds de jaren tachtig.

Telegraaf-journalist Bert Huisjes (39) beschrijft en analyseert al jaren de ontwikkelingen in de Nederlandse onderwereld.

+


Genre
True crime
Non-fictie Vrije tijd/algemeen
Spannende boeken algemeen
Waargebeurde verhalen
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
House of Knowledge
Eerste editie
03 juni 2008
Laatste editie
28 mei 2015
ISBN
9789085107972 , 9789085103967 , 9789048826285
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Tijdperk Willem Holleeder

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken