Advertentie
Toen ik kind was, was er oorlog in mijn buurt

Toen ik kind was, was er oorlog in mijn buurt

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Toen ik kind was, was er oorlog in mijn buurt is gebaseerd op interviews, afgenomen tussen 2015 en 2020 door duizenden leerlingen uit heel Nederland, die ouderen uit hun buurt spraken over het dagelijks leven in hun wijk in oorlogstijd.

In dit boek staan de verhalen die zij ophaalden: verhalen van tieners over tieners in oorlogstijd. Over je vervelen en granaatscherven zoeken. Over dan maar fan worden van de Duitse actrices die alleen nog maar te zien zijn in de bioscoop, en de ruzies met je broer over wie de verduisteringsborden voor het raam moest doen. Over hoe het was om tijdens de oorlog verliefd te zijn op iemand die moest onderduiken, of gepest te worden omdat je de taal niet goed sprak omdat je gevlucht was uit een ander land, of omdat je vader bij de NSB zat. Over écht honger hebben en in de rij staan voor eten. Ze vertellen over vriendschappen en het plotseling verdwijnen van je vriendjes, over leven in een tijd van bezetting, wat merkte je daar eigenlijk van, was het angstig of ging het leven gewoon door?
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Karakter Uitgevers B.V.
Laatste editie
19 maart 2020
ISBN
9789045218885
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic