Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Toffe jongens

Een boek boordevol herinneringen over de jaren zestig en zeventig: mooie verhalen, stoere avonturen en ook met weemoed naar een voorbije tijd. Met veel foto’s. Journalist Emile Bode, zelf 68, sprak met tientallen zestigplussers over hun jongensjaren en noteerde hun herinneringen. Daarbij nam hij gelijk ook maar zijn eigen jeugd mee.

Zestigers vertellen de verhalen over hun roerige jeugdjaren. Over het lekkende inktpotje op school. Papieren pijltjes schieten en cowboytje spelen in straten waarin bijna geen auto’s staan. Over zwartwit-tv met Rawhide en Bonanza. De eenvoudige maaltijden en de spoetnik en vlaflip. Kolen scheppen in de kelder. Over de meisjes in minirokken. Maar ook over het eindeloos sparen voor een brommer, de smartphone van de sixties.

En hoe zeer deed jouw kont op de harde kerkbank? Wat was jouw eerste popsingle? Droegen de zestigplussers van nu toen allemaal bordeelsluipers en broeken met wijde pijpen? Hoe was hun jeugd zonder gekleurde medemens?

Een boek vol herinneringen van de toffe jongens van toen. Ze maakten wat mee in de sixties en seventies! Over schaatslegende Eric Heiden als logé in huis. Ontmaagd worden door een ouder meisje. Voor het eerst oog in oog met een zwarte man. Het eerste sigaretje en roken in de klas en nog veel meer. Kortom, de jongensjaren van toen waren echt tof.

Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Toffe jongens het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!

Reageren op Toffe jongens

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.