Advertentie

Tot de dood ons scheidt

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Echtgenoten Kay en Cyril, allebei gezonde, vitale vijftigers, sluiten een verbond met elkaar. Onlangs is Kays vader na tien jaar tergend langzame aftakeling (eindelijk) aan alzheimer overleden – en zo’n hulpeloos einde willen ze zichzelf, elkaar en hun eigen kinderen besparen. Over dertig jaar, op de avond van Kays tachtigste verjaardag in maart 2020, zullen ze samen zelfmoord plegen. Cyril is werkzaam als arts bij de nhs en schaft de benodigde pilletjes alvast aan, en ze gaan door met hun drukke, leuke levens in de geruststellende wetenschap dat zij het einde ervan netjes hebben geregeld. Naarmate hun gezamenlijke deadline nadert, begint er echter iets te knagen.
In een reeks uiterst vindingrijke, alternatieve scenario’s, allemaal met een onverwachte twist, schetst Shriver allerlei mogelijke, onverwachte gevolgen van het zelfmoordpact van Cyril en Kay. Met haar kenmerkende onverbiddelijke logica logenstraft Shriver de misvatting dat we ons levenseinde zelf in de hand hebben.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
05 juli 2021
Laatste editie
05 juli 2021
ISBN
9789025471378


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Tot de dood ons scheidt

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.