Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lionel Shriver

Artikelen 1 Spots 1

Lionel Shriver (Gastonia, North Carolina, 1957) is een Amerikaanse journalist  en auteur. Ze studeerde aan de Columbia University New York en woonde vervolgens in Nairobi, Bangkok, Belfast en Londen. Als journalist heeft Shriver een brede ervaring, ze schreef voor onder andere The Wall Street Journal, de Financial Times, The New York Times en The Economist

Shriver won in 2005 de Orange Prize voor haar achtste boek We Need to Talk About Kevin, vertaald als We moeten het even over Kevin hebben. Een psychologische thriller over een jongen die een bloederige aanslag pleegt op zijn school. Het boek werd een internationale bestseller en in 2011 succesvol verfilmd door regisseur Lynne Ramsay. Met haar in 2010 geschreven boek So much for that  (Dat was het dan ) werd Shriver finalist voor de National Book Award. In 2012 publiceerde ze haar spannende roman The new republic  (De nieuwe republiek), waarin een journalist verslag moet doen van een opbloeiende terroristische organisatie. 

In haar roman Big brother: a novel (2013) putte Shriver uit de geschiedenis van haar broer Greg, die stierf aan de gevolgen van overgewicht.

Nieuwste boek

Meer over Lionel Shriver

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken