STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Tribalisering

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Sinds het brute politie optreden in de VS waarbij de zwarte Amerikaan George Floyd het leven liet, is de wereld zo op het oog in hevige beroering geraakt; alom lijkt sprake te zijn van racisme en de geringste uitlating is voldoende om aan de schandpaal van het racisme-narratief genageld te worden. Blanke (witte) mensen die zich van geen kwaad bewust zijn, wordt verweten dat hun onbekendheid met racisme duidelijk bewijs is dat zij in essentie racisten zijn. Dat hun samenlevingsorde systemisch en institutioneel racistisch is.
Nader bekeken, is het motief van racisme misschien ook meer een dekmantel voor een zeker cultuurmarxisme, bedoeld om ruimte te scheppen voor een ander, geprononceerd en gekunsteld wereldbeeld. De termen racisme, koloniaal verleden en slavenhandel lopen daarbij door elkaar op een soms onnavolgbare manier. De klagers bevinden zich opvallend vaak in een situatie waarin subsidie het hoofdinkomen vormt.
Dit merkwaardige fenomeen wordt in dit boek door verschillende auteurs vanuit hun eigen invalshoek bekeken. Zij proberen helderheid te scheppen in de soms warrige discussie. Bovenal onderzoeken zij het fenomeen van een stammenstrijd, het tribalisme, dat lijkt op te leven en dat zich beweegt langs de lijnen van een zeker rasbewustzijn. Daarvan meende men in ieder geval in de Westerse wereld dat die discussies al verleden tijd waren. Als dat niet zo is, dan mag en moet de discussie opnieuw worden gevoerd.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
Aantal pagina’s
210
Uitgeverij
Aspekt B.V., Uitgeverij
Eerste editie
04 oktober 2021
Laatste editie
04 oktober 2021
ISBN
9789464248326


Boekinformatie wijzigenReacties op: Tribalisering

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken