Advertentie

Trouw aan Twente

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
De Stichting Edwina van Heek heeft tot doel het in standhouden van cultureel erfgoed en waardevolle natuurgebieden in Twente. Deze grande dame is al vijfenzeventig jaar trouw aan haar doelstellingen en sterk verweven met het Twentse land. Zij beheert twee landgoederen, Zonnebeek bij Enschede en Singraven bij Denekamp. Huis Zonnebeek is het voormalige woonhuis van de textielfabrikant Jan Bernard van Heek (1863-1923) en zijn Amerikaanse vrouw Edwina van Heek-Ewing (1872-1945).

Dit boek kijkt vanuit Huis Zonnebeek terug naar haar oorsprong en resultaten van een consistent gevoerd beleid door de jaren heen. Jan Bernard en Edwina van Heek-Ewing lieten een vruchtbare stichting na, die ook in de 21ste eeuw van betekenis zal zijn en blijvend wenst bij te dragen aan een veranderend Twents landschap.

Een uniek fotoboek met prachtige oude en nieuwe foto’s van Landgoed Singraven en Huis Zonnebeek en hun bewoners, geven een mooi beeld van Twente in de afgelopen 75 jaar.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
Uitgeverij
Waanders Uitgevers
Eerste editie
15 april 2021
Laatste editie
15 april 2021
ISBN
9789462623354


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Trouw aan Twente

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.