Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Tussenroodenzwart
  Lees een fragment
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 28 4 72 3 38 2 1 1 1

Tussen rood en zwart

140

Rank 1100 Gelezen 158 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 44 Favoriet 9 Recensies 6
Literatuur & Romans Spots 7   Topics 0
De Eerste Wereldoorlog is voorbij. De broers Lauritzen zijn zowel economisch als persoonlijk zwaar getroffen. Al Oscars bezittingen in Afrika zijn geconfisqueerd door de zegevierende Engelsen. Sverres geliefde, Albie, sneuvelde in de oorlog en zelf werd hij uit het landgoed gezet dat bijna twintig jaar zijn thuis was. En Lauritz en Ingeborg moesten Bergen verlaten omdat hun zoon Harald als Duitser doodgeslagen dreigde te worden op school.
Het hervinden van een beter leven in Berlijn en Saltsjöbaden kost tijd, maar algauw bevinden ze zich in de vrolijke jaren twintig. Duitsland lijkt zich te herstellen en in heel Europa leeft men in de veronderstelling dat het nooit meer oorlog kan worden. Niets wijst nog op het drama dat de familie Lauritzen en de rest van de wereld te wachten staat.
Tussen rood en zwart is het derde deel in de serie 'De grote eeuw', waarin Jan Guillou op meesterlijke wijze de geschiedenis van de twintigste eeuw vertelt aan de hand van het leven van drie Zweedse broers. Eerder verschenen in deze reeks Bruggenbouwers (2012) en Dandy uit het noorden (2013). Tussen rood en zwart is ook zonder kennis van die eerste twee boeken te lezen.

Jan Guillou is zonder twijfel de populairste schrijver van Zweden. Van zijn boeken werden alleen daar al meer dan tien miljoen exemplaren verkocht, en zijn werk is vertaald in meer dan twintig talen. Zijn nieuwe reeks 'De grote eeuw' is Guillous meest ambitieuze literaire project tot op heden. De eerste twee delen van de reeks werden internationale bestsellers. Ieder deel bereikt in Zweden in de eerste week na verschijning de top 3 van de bestsellerlijsten.

Over Bruggenbouwers:

'Twee nietige mensen tegen het decor van de grote wereldgeschiedenis. Dat gegeven vormt de epische reikwijdte van dit majestueuze boek. In deze breed uitwaaierende roman bespeelt Guillou talloze registers. Hij ontpopt zich als historicus én romancier, als psycholoog én als kenner van de Europese geschiedenis.' Kester Freriks, NRC Handelsblad ****

'Guillou verstaat de kunst van het vertellen. Zijn verhalen over de olifantenjacht zijn even meeslepend als die over een aartsmoeilijke brugconstructie. In die zin is Bruggenbouwers een echte pageturner.' Sophie Messeman, Trouw

Over Dandy uit het noorden:

'Guillou weet ons met dit verhaal steeds weer te ontroeren.' Jannah Loontjens, de Volkskrant ****
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Serie
De grote eeuw (3)
Vertaald door
Bart Kraamer
Aantal pagina’s
313
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
09 mei 2014
Laatste editie
09 mei 2014
ISBN
9789044625684 , 9789044625691 , 9789044634877


Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Joke Dales
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (6)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Tussen rood en zwart

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken