Bruggenbouwers
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 102 4 178 3 50 2 6 1 6

Bruggenbouwers

342

Gelezen 434 Aan het lezen 17 Wil ik lezen 187 Favoriet 44 Recensies 12
Literatuur & Romans Spots 14 Hebban 1000 525   Topics 0
Drie broers, twee oorlogen, één eeuw: de meest succesvolle roman uit Scandinavië van de laatste jaren. Een monument van Zweedse vertelkunst.

Hun vader en oom waren door de zee meegenomen. Dergelijke tragedies hoorden bij het ruwe leven aan de Noorse westkust. De drie broers Lauritz, Oscar en Sverre moesten hun toevlucht zoeken in de stad.
Ze hadden anoniem kunnen blijven en in de geschiedenis kunnen verdwijnen. Maar het lot beschikte anders. Bij toeval trokken de drie de aandacht van een weldoener en kregen ze de kans om in Duitsland te worden opgeleid tot ingenieur. In 1901 studeerden ze af, met een glanzende carrière in hun geboorteland in het verschiet. En toch had het leven voor hen heel wat anders in petto. Ze verdwaalden in de wereld.
Bruggenbouwers volgt de drie broers op hun dwaaltocht, van besneeuwde Noorse vlaktes via Duitse aristocratische salons tot de savannes van Oost-Afrika. Het is een epische roman van zeldzame kwaliteit, die niemand onberoerd zal laten.

Jan Guillou is zonder twijfel de populairste schrijver van Zweden. Van zijn boeken werden alleen daar al meer dan tien miljoen exemplaren verkocht, en zijn werk is vertaald in meer dan twintig talen.
Zijn reeks De grote eeuw, waarin hij op meesterlijke wijze de geschiedenis van de twintigste eeuw vertelt aan de hand van het leven van drie broers, is zijn meest ambitieuze project tot op heden. De eerste drie delen, Bruggenbouwers, Dandy uit het noorden en Tussen rood en zwart, werden internationale bestsellers. Het vierde deel, De kop in het zand, verschijnt in 2015.

'Twee nietige mensen tegen het decor van de grote wereldgeschiedenis. Dat gegeven vormt de epische reikwijdte van dit majestueuze boek.'
NRC HANDELSBLAD ****

'Bruggenbouwers is het soort roman waarvoor je een paar potten koffie moet zetten en in je favoriete leunstoel moet gaan zitten met een bordje op de deur met gedurende de komende 500 pagina's niet storen.'
JYLLANDS-POSTEN *****
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Serie
De grote eeuw (1)
Vertaald door
Bart Kraamer
Aantal pagina’s
519
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
05 mei 2012
Laatste editie
03 maart 2015
ISBN
9789044620382 , 9789044620795 , 9789044628494


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Epinge
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (12)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Bruggenbouwers

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.